Pranimi është fitore!

Shpesh ndodhemi në udhëkryqe jetësore, ku përjetojmë frikë, ankth, pasiguri, dyshim, dhimbje, inat e mëri. Ajo cfare ngelet të bejmë eshte te pranojmë situatën dhe të bejmë një zgjedhje. Por pranimi nuk eshte thjeshte nje fjale. Pranimi eshte nje vendim madje jo i lehte për tu marre.
Te pranosh deshtimin, humbjen e dikujt, divorcin,orientimin homoseksual te femijes etj, nuk eshte thjesht nje fjale, apo nje veprim.
Pranimi eshte nje beteje e fituar, per te vazhduar perpara. Eshte mbledhja e forcave per te mos vuajtur me. Eshte nje mesim i ri per te funksionuar ndryshe. Te pranosh do te thote te zbulosh veten și te ndryshueshem, te kapercesh kufijte e tu dhe ti japesh vetes mundësinë për të  funksionuar ndryshe.
Te pranosh do te thote te zbulosh veten și te ndryshueshem, te kapercesh kufijte e tu dhe ti japesh vetes mundesine per te qene te qete e te lumtur. Pranimi pret litaret te cilet na terheqin drejt vuajtjes, izolimit dhe brengave. Pranimi eshte aftesia per te zgjedhur dhe per te pare mundesi ne cdo situate ne dukje e pa mundur per tu kaluar.