Çfarë ndodh me rehabilitimin e dëmtimit traumatik në tru

Më në fund, dëmtimi traumatik në tru ose T.B.I, po bëhet një bisedë e rëndësishme. Është një problem shumë i madh. Në vitin 2010, dy milionë e gjysmën njerëz në SHBA kishin një dëmtim të tillë dhe rreth 3.1 deri në 5.3 milionë njerëz jetonin me paaftësi në afat kohor të gjatë, ose edhe të përhershëm për shkak të pasojave të T.B.I. Deri më tani, kjo gjendje është studiuar pak. Por në vitin 2015, shkenca e psikologjisë iu përkushtua ekzaminimit të provave ekzistuese në lidhje me pasojat e dëmtimit traumatik të trurit dhe trajtimeve të mundshme në të ardhmen. Disa nga zbulimet janë befasuese: nëse jeni femër ose aziatike, keni më pak gjasa të merrni një ilaç psikotrop, pavarësisht provave për aplikimin e tij. Dhe për më tepër, rezultoi se ne nuk ia kemi idenë se çfarë i trajton më mirë këto dëmtime. Në këtë fazë, parashikuesi më i mirë i rezultatit, duket të jetë serioziteti i sëmundjes në vend të trajtimit të veçantë që mund të merrni. Por provat janë premtuese për të ardhmen.